Novac POPODNEVNA RASPRODAJA

Crobex zaključio tjedan u crvenom

  • Autor: Z. K.
  • 27.3.2009 16:22:18
  • 27.3.2009 15:48:59

Negativni trendovi na globalnim burzama potaknuli su domaće ulagače na 'dobitonosne' prodaje, pa je Crobex u drugom dijelu dana zaronio u crveno. U konačnici, dnevni pad iznosio je 0,49 posto, dok je na tjednoj razini Crobex ojačao 5,27 posto

Promjena raspoloženja najsnažnije je pogodila građevinske dionice. Tako je IGH nakon dostizanja maksimuma na 3.089,97 kuna, potonuo za gotovo 300 kuna i završio na 2.805 kuna. Popodnevna rasprodaja gurnula je u negativni teritorij dionice Dalekovoda. Pozitivne izvedbe zadržale su dionice Ingre, Tehnike, Hidroelektre i Viadukta.

Korekcija je zahvatila i dionice brodarskih kompanija. Najlikvidnija Atlantska plovidba oslabila je 1,69 posto i završila na 663,91 kunu. Blagu korekciju pretrpjele su dionice Jadroplova i Tankerske plovidbe, a dionica Uljanik plovidbe održala se u pozitivnom teritoriju.

Dionicom T-HT-a trgovalo se u smanjenom opsegu, uz blagi pad zaključne cijene.

Podaci o snažnom padu industrijske proizvodnje u eurozoni i daljnji pad nezaposlenosti u SAD-u pokolebali su analitičare koji su već najavljivali završetak razdoblja medvjeda. Sad ih sve više vjeruje da je prije riječ o kratkotrajnom uzletu na tržištu medvjeda, nego o stvarnom preokretu.

Europski burzovni indeksi u petak su se našli pod pritiskom gubitaka u sektorima banaka i energetike, koji su nadjačali dobitke u sektoru automobilske industrije.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još