Novac HNB ODOBRIO

Turski holding preuzeo Banku Brod

  • Autor: tportal.hr
  • 13.7.2011 19:28:39
  • 13.7.2011 16:14:41

Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici razmotrio aktualna gospodarska i novčana kretanja, kao i najnoviju analizu stabilnosti i potencijalnih rizika u hrvatskom financijskom sustavu, te usvojio projekciju monetarne politike za treće ovogodišnje tromjesečje, priopćeno je iz HNB-a

Savjet HNB-a odobrio je turskom Eksen holdingu Anonim Şirketi iz Istanbula stjecanje kvalificiranog vlasničkog udjela, koji čini više od 50 posto udjela u kapitalu Banke Brod d.d., Slavonski Brod. Suglasio se također da se za predsjednika uprave te banke imenuje Arsen Kantarci.

Investkredit Bank AG sa sjedištem u Beču dobio je suglasnost za neizravno stjecanje većinskog vlasništva u temeljnom kapitalu Volksbank d.d., Zagreb, slijedom internog reorganiziranja unutar matične austrijske bankovne grupe.

Suglasnost je dobila i OTP banka Hrvatska d.d., Zadar, za imenovanje Helene Banjad članicom uprave; Société Générale Splitska banka d.d., Split, da André-Marc Prudent-Toccanier bude imenovan predsjednikom, a Nelsi Rončević članicom uprave; Volksbank d.d., Zagreb, za ponovno imenovanje Andree Kovacz-Wőhry članicom uprave.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još