ZAGREBAČKA BURZA

Posao u Crnoj Gori lansirao građevinare

18.03.2009 u 16:02

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjeg pada, vrijednost Crobexa porasla je za 0,8 posto, ponajviše zahvaljujući građevinarima koje su lansirali novi poslovi u inozemstvu

Nakon vijesti da su hrvatski građevinari osvojili međunarodni natječaj za izgradnju autoceste kroz Crnu Goru, pod suspenzijom su se zbog dvoznamenkastog rasta prosječne cijene našle dionice IGH i Tehnike, koje su zajedno sa splitskim Konstruktorom članice domaćeg konzorcija kojem je pripao tri milijarde eura vrijedan posao. IGH je na kraju uz promet od 2,2 milijuna kuna zabilježio skok cijene od 15,7 posto, a Tehnika je uz četverostruko manji promet porasla za 8,3 posto.

Najtrgovanija je bila Ina, čijih je 5,6 milijuna kuna najveći ovogodišnji promet, dok je cijena porasla za jedan posto, na 990 kuna.

Drugu poziciju prema likvidnosti držao je T-HT koji već četvrti dan uzastopce ostao bez potpore na strani kupnje, uz 3,1 milijuna kuna prometa snizio je cijenu za 0,5 posto na 202,2 kune.

Danas je ostvareno 20,8 milijuna kuna redovnog prometa, što je gotovo dvostruko više nego jučer kada je zabilježen najniži promet u godini.

Promjenu pozitivnog trenda na europskim burzama donijele su loše vijesti s britanskog tržišta rada.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje