Novac LOŠA VIJEST

Erste povećava kamate na postojeće kredite

  • Autor: L.F.
  • 16.3.2009 14:43:11
  • 16.3.2009 14:23:28

Erste & Steiermärkische Bank je najavila je povećanje kamatnih stopa na postojeće kredite. Kamate na stambene kredite, stambene kredite s ostatkom vrijednosti i adaptacijske kredite povećat će se za 0,35 posto uz valutnu klauzulu u švicarskim francima i dolarima, 0,5 posto uz valutnu klauzulu u eurima te 0,7 posto u kunama.

Kamatna stopa za gotovinske kredite, gotovinske kredite s ostatkom vrijednosti, hipotekarne kredite, kredite iz minusa u plus i kredite za kupnju vozila povećat će se do najviše 0,95 posto.

Kamatna stopa neće se povećati za kredite kod kojih je preostali iznos glavnice manji od 10.000 kuna te za kredite kod kojih je krajnji rok dospijeća do 31.12.2009. godine, za kredite kod kojih je već smanjena kamatna stopa i/li odobren poček tijekom otplate (trudnice/rodilje i osobe koje su dobile otkaz), za kredite kod kojih je već produžen rok otplate kredita u odnosu na prvotno ugovoreni rok, za postojeće gotovinske kredite za umirovljenike te Erste Club kredite te, konačno, za postojeće turističke i poljoprivredne kredite.

Nove kamatne stope primjenjuju se od 1. travnja 2009. godine, što znači da će se njihovo povećanje za klijente osjetiti u anuitetu koji dospijeva na naplatu početkom svibnja 2009. godine.

Novi krediti za koje se primjenjuju nove kamatne stope odobravat će se uz kamatne stope uvećane u rasponu od 0,20 postzo do maksimalno 1,35 posto, ovisno o vrsti proizvoda i kreditnoj sposobnosti klijenta.

Za stambene kredite, kao dugoročne kredite kojima se rješavaju primarne egzistencijalne potrebe klijenata za kupnjom stambenog prostora, gornja granica kamatne stope ograničena je na najviše sedam posto te će se oni odobravati u rasponu od 6,60 posto do 7 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još