NAJVEĆE IZDANJE NA TRŽIŠTU

Ergovićev Nexe izdao obveznice vrijedne 120 mil. eura

10.06.2011 u 16:00

Bionic
Reading

Nexe Grupa, najveći hrvatski proizvođač građevinskog materijala, uspješno je izdala najveće korporativno izdanje obveznica u povijesti hrvatskog tržišta kapitala u visini 120 milijuna eura, izvijestili su danas iz Nexe-a

Ističu kako su investitori pokazali jasan interes da podupru ovo izdanje u kojem su sudjelovale brojne banke, mirovinski fondovi, investicijski fondovi, osiguravajuća društva te ostali institucionalni investitori.

Nove korporativne obveznice Nexe Grupe izdane su na 30 mjeseci uz kupon od 7,825 posto, a agent izdanja bio je Auctor d.o.o.

'Uspješno izdanje i tako velik interes pokazuje povjerenje investitora u potencijal Nexe Grupe zbog čega sam iznimno ponosan. Ovaj uspjeh i povijesno veliko izdanje korporativnih obveznica na Zagrebačkoj burzi pokazuje da je Nexe Grupa jedna od vodećih domaćih kompanija prema transparentnosti poslovanja i primjeni visokih standarda u korporativnom upravljanju', izjavio je predsjednik Uprave Nexe Grupe Ivan Ergović

Nexe Grupa je u prva četiri mjeseca ove godine, unatoč još uvijek teškoj situaciji u građevinskom sektoru u čitavoj regiji, ostvarila značajan rast prihoda i profitabilnosti. U prva četiri mjeseca prihodi od prodaje Nexe Grupe porasli su za čak 22,58 posto, sa lanjskih 254,8 milijuna kuna na ovogodišnjih 312,4 milijuna kuna.

U isto vrijeme, profitabilnost Grupe mjerena pomoću dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla je više od 6 puta, na 30,9 milijuna kuna. Iste trendove u unapređenju poslovanja, rastu prihoda i profitabilnosti pokazuju i podaci za svibanj, navode iz našičke Nexe Grupe.