Novac CRNA LISTA BUSINESS INSIDERA

Hrvatskoj prijeti bankrot

  • Autor: tportal.hr
  • 24.5.2011 17:20:14
  • 24.5.2011 16:40:00

Hrvatska je među 21 zemljom na svijetu koja je pred izvjesnim bankrotom, prognozira američki poslovni portal Business Insider

Hrvatska se našla na desetom mjestu na popisu 21 države kojoj troškovi osiguranja državnih dugova rastu i kojima prijeti bankrot, izračunao je američki poslovni portal Business Insider kombinirajući današnje cijene petogodišnjeg CDS-a.

Najugroženija je, po njihovoj procjeni Grčka, slijede je Venezuela, Portugal i Irska.

Hrvatska je nešto bolja od Španjolske koju tresu prosvjedi mladih, a lošija od susjedne Mađarske te Rumunjske i Bugarske.

Italija, koju je u petak S & P upozorio da u doglednoj budućnosti može očekivati sniženje kreditnog rejtinga spustivši svoju prognozu sa stabilan na negativan, na 15. je mjestu ljestvice zemlja pred potencijalnim defaultom.

Business Insider navodi da poredak na top ljestvici ne sugerira koja će od navedenih zemlja prije skliznuti u default, nego pokazuje sve veći konsensuz na financijskom tržištu koji prognozira da se u nabrojanim državama stanje pogoršava.
U lošem društvu, uz Hrvatsku, našle su se Rusija, Izrael, Belgija, Kazahstan, Poljska, Belgija, Vijetnam, Libanon i Ukrajina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još