Novac NOVA PRAVILA

Strane dionice i 'short selling' na Zagrebačkoj burzi

  • Autor: tportal.hr
  • 23.5.2011 15:45:56
  • 23.5.2011 13:59:21

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je nova Pravila Zagrebačke burze, koja će se primjenjivati od 24. lipnja ove godine

Rad na novim pravilima, koji je uključivao i intenzivnu suradnju s Hanfom, bio je jedan od najopsežnijih projekata tijekom prošle i u prvoj polovici ove godine, ponajprije jer se novim Pravilima nastojala dati širina potrebna za omogućavanje nove faze rasta i razvoja domaćeg tržišta kapitala, stoji u priopćenju ZSE-a.

Nova pravila Zagrebačke burze usko su vezana i uz razvoj trgovinskog sustava Burze te unapređenje njegovih funkcionalnosti, pa će tako neke stavke predviđene već prethodnim pravilima postati tehnički provedive njihovim stupanjem na snagu, a bit će otvorene i neke nove mogućnosti.

Među najznačajnijim je novitetima mogućnost uvrštenja strukturiranih vrijednosnih papira, uvrštenje instrumenata izdavatelja sa sjedištem izvan Republike Hrvatske na inozemnu multitrgovinsku platformu (MTP), kratka prodaja (short selling), kao i neke stavke vezane uz uvrštenja i izvrštenja vrijednosnih papira te odredbe koje se odnose na uže područje trgovine, poput uvođenja dražbe uravnoteženja, varijabilnog završetka, novih vrsta ponuda i dr.

Nova pravila dostupna su na internetskim stranicama Zagrebačke burze: www.zse.hr.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još