Novac NASTAVLJENA BLOKADA

Dionica Ine 'zamrznuta' do daljnjega

  • Autor: tportal.hr
  • 23.5.2011 11:46:21
  • 23.5.2011 10:34:08

Uprava Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga na jutrošnjoj sjednici donijela je rješenje o nastavku privremene obustave trgovanja dionicama Ine. Ovoga puta Hanfa nije odredila rok do kojega će trajati obustava trgovanja, već je u rješenju navedeno da će 'mjera trajati dok agencija ne odluči drugačije, po okončanju postupka izvanrednog neposrednog nadzora'

U svom zadnjem priopćenju objavljenom u petak Hanfa se osvrnula na napade MOL-a, navodeći da procesi koje je agencija, kao neovisna institucija u Hrvatskoj, pokrenula sukladno važećim zakonskim propisima 'neće biti zaustavljeni zbog medijskih pritisaka, vrijeđanja, omalovažavanja institucija zemlje u kojoj se posluje i kontinuiranih pokušaja diskreditacije institucije i njezinih ljudi'.

Podsjetimo, Hanfa je 28. travnja privremeno obustavila trgovanje dionicama Ine i dva puta produljila tu obustavu te od MOL-a zatražila dokumentaciju o načinu stjecanja dionica Ine.

Prošli tjedan je Hanfa svojim rješenjem utvrdila da je MOL manipulirao tržištem jer je nakon javne ponude kupovao dionice i zaključivao opcijske ugovore za dionice Ine po znatno višim cijenama od cijena u privatnoj ponudi, u kojoj je ponudio 2.800 kuna po dionici, čime je, po mišljenju Hanfe, oštetio i doveo u zabludu investicijsku javnost te prikrio stvarni cilj svoje ponude.

Mediji su neslužbeno najavili i da će Hanfa podnijeti kaznene prijave protiv odgovornih osoba u MOL-u zbog manipulacija na tržištu kapitala.

MOL je pak reagirao priopćenjem u kojem je istaknuo da je kupovao zakonito i da nije prekršio zakon, a Hanfu je prozvao za pritiske, pristranost i nekorektan odnos. Tim je priopćenjem MOL 'odlučno odbacio sve navode i optužbe u vezi manipulacija tržištem' te najavio da će upotrijebiti pravni lijek protiv Hanfinih odluka i postupaka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još