OŠTAR ODGOVOR

MOL najavio tužbu protiv Hanfe

19.05.2011 u 18:01

Bionic
Reading

Nakon što je Hanfa optužila MOL zbog manipulacije tržištem, iz mađarske kompanije danas su još jednom poručili da su uvijek djelovali na pošten, jasan i transparentan način, slijedeći sve propise koji se odnose na tržište kapitala i hrvatske zakone. Odbacujući optužbe Hanfe, MOL je najavio upotrebu pravnog lijeka protiv Hanfinih odluka i postupaka

'Hanfina optužba jednostavno je pogrešna. Da je Hanfa postavila prava pitanja i pitala nas kada je ovaj opcijski ugovor potpisan, znala bi kako je njena optužba duboko pogrešna i neutemeljena. Sve kupnje dionica i opcijski sporazumi uslijedili su tek nakon što je naša privatna ponuda istekla te su obavljeni potpuno u skladu s primjenjivim pravilima i propisima', stoji u priopćenju MOL-a.

Navodi se da je Hanfa zanemarila činjenicu da je MOL svoju ponudu objavio u prosincu 2010. za sve slobodne dionice Ine, tj. za 8,09 posto. Također se ističe da je Hanfa tendenciozno zanemarila činjenicu da MOL nije stekao nijednu dionicu tijekom razdoblja privatne ponude, osim onih koje su mu ponuđene (ukupno 10.082 dionica).

'S obzirom da je privatna ponuda istekla 14. siječnja 2011, MOL je odlučio ići dalje te je kupio ukupno 21.009 Ininih dionica putem profesionalnih brokera u razdoblju između 31. siječnja i 17. ožujka. Osim toga, također nakon privatne ponude, MOL je zaključio opcijski sporazum za 1,6 posto dionica. MOL još nije stekao te dionice', pojašnjava mađarska strana navodeći da Hanfa nije propisno istražila kada i kako je stečeno tih 1,6 posto dionica te je zaboravila pitati MOL o tome.

MOL smatra da Hanfa svojim postupcima tendenciozno pokušava uništiti njegov ugled te najavljuje upotrebu pravnog lijeka protiv odluka agencije.