Novac NESIGURNI OPTIMIZAM

Rast Crobexa oslabio u završnici

  • Autor: Z. K.
  • 11.3.2009 16:20:29
  • 11.3.2009 16:15:00

Nakon jutarnjeg kolebanja Crobexa, pozitivne vijesti s europskih burzi ohrabrile su domaće investitore te je veći dio dana protekao u pozitivnom ozračju. Završnica je ipak donijela blagu korekciju, pa je u konačnici dnevni rast Crobexa sveden na skromnih 0,65 posto

Uvjerljivo najveći doprinos rastu Crobexa dali su građevinari, među kojima su prednjačili Dalekovovd, IGH, Tehnika i Viadukt. Solidnu podršku rastu osigurale su i dionice Ericssona Nikole Tesle, INA-e, Đuro Đaković Holdinga, Končara, Luke Rijeka, Tankerske plovidbe i Leda.

Najveći promet (6,36 milijuna kuna) ostvarila je dionica Atlantske plovidbe čija je cijena oscilirala u rasponu od 641,06 do 680 kuna, da bi zaključila bliže donjoj granici.

Dionicom T-HT-a trgovalo se u uskom rasponu od 203,05 do 206,80 kuna, uz blagi rast zaključne cijene.

Milijunski promet zabilježila je i povlaštena dionica Adrisa koja se našla pod pritiskom zbog Vladine odluke o izjednačavanju trošarina na sve vrste cigareta. Pad cijene ublažila je vijest o preuzimanju najvećeg lanca kioska u Bosni i Hercegovini.

Europski burzovni indeksi u srijedu su ojačali pod utjecajem nastavljenog rasta cijena dionica u financijskom sektoru, ali i dobitaka ostvarenih u sektoru automobilske industrije zbog glasina o mogućim akvizicijama i spajanjima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još