UNICREDIT U PRVOM KVARTALU

Dobit Zabine 'majke' uzletjela 56 posto

13.05.2011 u 11:33

Bionic
Reading

Najveća talijanska banka UniCredit izvijestila je u četvrtak da joj je neto dobit u prvom tromjesečju poskočila 55,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 810 milijuna eura

Takav se rezultat uglavnom temelji na višim prihodima i nižim rezervacijama i znatno je nadmašio očekivanja analitičara. Tako je Dow Jones Newswires objavio suglasnu prognozu da će dobit iznositi 589 milijuna eura.

UniCredit je ujedno u prva tri mjeseca ove godine ostvario najveću neto dobit od drugog tromjesečja 2008, prije no što je spirala financijske krize u Sjedinjenim Državama prerasla u međunarodnu gospodarsku krizu, popraćenu urušavanjem američkog financijskog diva Lehman Brothersa.

Neto operativna dobit UniCredita također je snažno poskočila, za 40,8 posto, na 1,566 milijardi eura, dok su neto otpisi kredita i rezervacije smanjeni za 16 posto.

Neto dobit od trgovanja na financijskim tržištima uvećana je za 24,9 posto, dok su neto prihodi od kamata ostali gotovo nepromijenjeni i iznosili su 3,884 milijarde eura.