Novac NA PUTU PREMA DOLJE

Prosječna neto plaća za siječanj 5.342 kune

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za siječanj ove godine iznosila je 5.342 kune, što je nominalno 2 posto manje, a realno 2,6 posto manje u odnosu na prosinac 2010. godine, objavio je Državni zavoda za statistiku (DZS)

U odnosu na siječanj prošle godine, prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za siječanj ove godine bila je nominalno viša za 1,6 posto, a realno je bila niže za 0,3 posto.

Najviša prosječna neto plaća za siječanj među pojednim djelatnostima isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi) i istraživanju tržišta u iznosu od 9.474 kune. Slijede upravljačke djelatnosti; savjetovanje u vezi s upravljanjem sa 9.081 kunom te zračni prijevoz sa 9.000 kuna.

Najnižu prosječnu neto plaću za siječanj ove godine od 2.778 kuna imali su zaposleni u proizvodnji odjeće. U proizvodnji kože i srodnih proizvoda prosječna neto plaća za siječanj iznosila je 2.802 kune, a u preradi drva 3.075 kuna.

Prema podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za siječanj je iznosila 7.638 kuna, što pokazuje nominalni pad za 2,1 posto, a realni pad za 2,7 posto u odnosu na prosinac 2010.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za siječanj u odnosu na isti mjesec prethodne godine nominalno je viša za 0,3 posto, a realno je niža za 1,6 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još