Novac PONUDA ZA PREUZIMANJE

Valamar za dionicu Dom holdinga nudi 45 kuna

Dioničko društvo za razvoj turizma Valamar Grupa sa sjedištem u Zagreb objavila je danas u dnevnom tisku ponudu za preuzimanje dionica Dom Holdinga po cijeni od 45 kune po dionici

U ponudi za preuzimanje Valamar Grupa zajednički djeluje s društvom Epima (sjedište u Zagrebu), u kojem ima 100 postotni udjel, i s kojim ukupno drži 3.734.324 ili 50,01 posto od ukupnog broja dionica Dom Holdinga koje daju 52,54 posto od ukupnog broja glasova.

Predmet preuzimanja su sve redovne dionice Dom Holdinga izdane s pravom glasa i na kojima ne postoje nikakvi upisani ni neupisani tereti, a ponuda se upućuje svim dioničarima koji su upisani kao imatelji tih dionica u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu (SKDD).

Ponuditelj će, kako se navodi, iznose naknada za plaćanje za dionice i druge troškove podmiriti iz vlastitih sredstava.

U vezi ponuđene cijene od 45 kuna po dionici u ponudi se napominje da je prosječna ponderirana cijena dionice Dom Holdinga u zadnja tri mjeseca prije dana od objave namjere za preuzimanje, u razdoblju do 16. listopada 2010. do 16. siječnja 2011. iznosila 42,42 kune.

U trgovanju na Zagrebačkoj burzi danas nešto iza podneva cijena dionice Dom Holdinga bila je 48,49 kuna, dok je u petak, 4. ožujka, zadnja cijena te dionice bila 50 kuna.

Upisani temeljni kapital Dom Holdinga iznosi 746,7 milijuna kuna i podijeljen je na 7.467.235 redovnih dionica, svaka nominalne vrijednosti 100 kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još