PRELIMINARNI PODACI

Zaprimljeno 822 tisuće poreznih prijava

04.03.2011 u 13:16

Bionic
Reading

Porezna uprava do danas je zaprimila gotovo 822 tisuće godišnjih prijava poreza na dohodak za prošlu godinu, preliminarni je podatak Ministarstva financija iz kojeg se doznaje i da se prve isplate povrata poreza mogu očekivati u travnju

Poreznici su do danas zaprimili 821.721 godišnju prijavu poreza na dohodak za 2010. godinu, no to nije konačna brojka jer se još zaprimaju prijave koje su građani poslali poštom, napominju iz Ministarstva financija.

U Ministarstvu ponavljaju kako se ove godine očekuje oko 1,1 milijun godišnjih prijava poreza na dohodak te procjenjuju da će biti isplaćeno oko 1,7 milijardi kuna povrata poreza.

Obrada i verifikacija godišnjih prijava poreza na dohodak za 2010. ići će uobičajenim tijekom, kažu u resoru financija i napominju kako je posljednjih godina bilo uobičajeno da prve isplate povrata poreza krenu u travnju.

Podaci po područnim uredima Porezne uprave pokazuju da je kao i ranije najviše godišnjih prijava do sada zaprimljeno u Zagrebu na koji se i ove godine odnosi gotovo četvrtina zaprimljenih prijava. Područni ured Zagreb do sada je zaprimio gotovo 200 tisuća prijava poreza na dohodak za prošlu godinu, a taj će broj još i rasti s obzirom da je u tijeku zaprimanje prijava koje su pristigle poštom.

Po broju do sada zaprimljenih prijava slijede Split s više od 86 tisuća prijava, Rijeka s više od 61 tisuću, Osijek više od 56 tisuća, Pazin s gotovo 47 tisuća, Sisak s gotovo 40 tisuća zaprimljenih prijava, itd.