Novac POSLOVNI REZULTATI

Zajednički promet Atlantica i Droge 4,5 milijardi kuna

  • Autor: tportal.hr
  • 24.2.2011 14:32:52
  • 24.2.2011 11:10:17

Atlantic grupa je u 2010. godini ostvarila ukupan prihod u iznosu od 2,3 milijarde kuna, što je 3,6 posto više u odnosu na 2009. godinu, dok je neto dobit porasla za 10 posto i iznosila je 106,8 milijuna kuna. U četvrtom tromjesečju profitabilnost tvrtke je osjetno smanjena, uslijed rasta materijalnih i financijskih troškova. Uočljiv je i osjetno slabiji novčani tijek iz poslovnih aktivnosti, koji je u odnosu na 2009. smanjen za 56 posto

U Atlanticovom priopćenju ne navode se razlozi slabijih financijskih pokazatelja u zadnjem kvartalu. Ističe se da su rastu prihoda u 2010. godini najviše pridonijele divizija Sportska i aktivna prehrana, koja bilježi najsnažniji rast prihoda od prodaje od 12,9 posto, kao i divizija Pharma s rastom od 9,8 posto.

U ukupnoj prodaji Atlantic grupe u 2010. godini hrvatsko tržište sudjeluje sa 55 posto, a međunarodna tržišta sa 45 posto. Njemačka je lani ostala najveće inozemno tržište, a najveći je rast prodaje, uz slovensko tržište koje je gotovo udvostručilo prihode od prodaje, ostvaren u Italiji sa 15 posto.

Vlastite robne marke sudjeluju u prodaji sa 41 posto, distribucija proizvoda robnih marki sa 40 posto, Farmacia sa 11 posto, dok proizvodi koje Atlantic grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu čine 8 posto prodaje.

Rezultati Droge Kolinske, čija akvizicija je dovršena krajem godine, uključeni su u konsolidirane rezultate Atlantic grupe kroz bilančne pozicije, a na razini pro forme konsolidacije zajednički prihod od prodaje dviju kompanija iznosi 4,5 milijardi kuna.

'U 2011. godini menadžment kompanije će se fokusirati na brzu i efikasnu integraciju DK-a u sustav Atlantic grupe na svim razinama te ostvarivanje zacrtanih sinergija. Posebnu pozornost posvetit ćemo organskom rastu naših proizvodnih kategorija i jačanju regionalnog distribucijskog poslovanja te upravljanju troškovima, likvidnošću i ispunjavanju postojećih financijskih obaveza', najavio je predsjednik Uprave Emil Tedeschi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još