Novac JAVNA DRAŽBA

Slovenci prodaju kontrolni paket AD Plastika

Investicijsko društvo FIMA Vrijednosnice objavilo je u dnevnim novinama i na svojim internet stranicama da će se na javnoj dražbi prodavati 25,76 posto solinskog AD Plastika koje je u vlasništvu slovenskog Prevent Globala u stečaju

Javna dražba održat će se 22. veljače 2011. u jednom javnobilježničkom uredu u Zagrebu s početkom u 11 sati.

Prodaje se 1.081.770 dionica po načelu 'sve ili ništa', što predstavlja 25,76 posto temeljnog kapitala AD Plastika, a početna isklična cijena dražbe za cijeli paket je 118,43 milijuna kuna odnosno 109,48 kuna po dionici.

Prodavatelji tog paketa dionica su ljubljanska Abanka vipa i Nova ljubljanska banka. Te dvije slovenske banke su založni vjerovnici Prevent Globala i radi namirenja dospjele tražbine Prevent Globala prodaju dionice AD Plastika.

Fima vrijednosnice, koja organiziraju i provode javnu dražbu temeljem ovlaštenja Abanke i NLB-a, u pozivu za javnu dražbu uz ostalo navode kako ponuditelji mogu biti fizičke ili pravne osobe pod uvjetom da zaključno do 18. veljače 2011. na račun Abanke uplate 3,7 milijuna kuna na ime jamstva za ozbiljnost ponude.

Prema uvjetima prodaje i javne dražbe, za povećanje početne cijene utvrđen je dražbovni korak od milijun kuna. Početna isklična cijena za cijeli paket je 118,43 milijuna kuna, odnosno 109,48 kuna po dionici. To je niža cijena nego li se u posljednje vrijeme trguje dionicom AD Plastika na Zagrebačkoj burzi.

Krajem prošlog tjedna, 21. siječnja, zadnja je cijena dionice AD Plastika iznosila 137 kuna. Dionica AD Plastika danas na Zagrebačkoj burzi bilježi rast cijene, do 12,30 sati cijena joj je porasla za gotovo tri posto, na 140 kuna, a promet tom dionicom iznosi nešto više od dva milijuna kuna.

Prevent Global je dio Prevent Groupa, jednog od najvećih proizvođača automobilskih sjedala u Europi. Prošle godine zapao je u velike poslovne teškoće koje su u kolovozu rezultirale pokretanjem stečaja.

Najveći vjerovnici Prevent Globala su banke, kojima ta tvrtka prema medijskim objavama, duguje više od 52 milijuna eura.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još