Novac NOVA REKORDNA VRIJEDNOST

Franak sve bliže granici od šest kuna

Kuna je na današnjoj tečajnici Hrvatske narodne banke (HNB) u odnosu na jučerašnju tečajnu listu oslabila prema euru za 0,04 posto, na 7,389067 kuna po srednjem tečaju, dok je švicarski franak dosegnuo svoju novu rekordnu vrijednost

Srednji tečaj franka na danas utvrđenoj tečajnoj listi HNB-a iznosi 5,917408 kuna, što je porast za 0,40 posto u odnosu na jučerašnju tečajnicu.

U odnosu pak na tečajnu listu HNB-a, koja je vrijedila prvog dana ove godine, tečaj franka na današnjoj tečajnoj listi središnje banke viši je za čak 20,3 posto.

Inače, vrijednost kune prema švicarskom franku određena je odnosom franka i eura na svjetskom tržištu. Brige pak oko dužničke krize u eurozoni investitore na međunarodnim tržištima valuta potiču na traženje sigurnog utočišta u švicarskom franku koji se percipira kao sigurna valuta.

Na danas utvrđenoj tečajnoj listi HNB-a u odnosu na jučerašnju na vrijednost je prema kuni dobio i američki dolar za jedan posto, a vrijednost britanske funte porasla je za 0,76 posto.

Srednji tečaj dolara na današnjoj tečajnoj listi HNB-a iznosi 5,633199 kuna te funte 8,667527 kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još