USPJEŠNA 2010.

Ilirika značajno povećala imovinu i dobit

23.12.2010 u 15:55

Bionic
Reading

Ilirika investments uspjela je u 2010. godini povećati kapital pod upravljanjem za više od 40 posto, istaknuo je predsjednik Uprave Ivan Ivin, predstavljajući poslovanje jednog od najaktivnijih nebankarskih investicijskih društava na hrvatskom tržištu kapitala. U ovoj godini društvo očekuje dobit od milijun kuna, za razliku od dobiti u 2009. koja je bila ispod 50 tisuća kuna

U 2010. Ilirika je lansirala dva nova fonda (Ilirika BRIC, Ilirika Gold) i trenutno upravlja s pet fondova (četiri dionička i jednim mješovitim).

Ilirika BRIC koji je pokrenut u siječnju napravio je prinos od 20 posto, a imovina fonda iznosi više od 35 milijuna kuna. Fond Ilirka Gold pokrenut je krajem listopada i u zakonskom roku od 30 dana uspješno je prikupio više od pet milijuna kuna početnih uloga.

Visoki prinos (+15,44 posto) ostvario je i fond Ilirika Azijski Tigar. Znatno niži prinos (+3,12 posto) bilježi Ilirika JI Europa, ali fond menadžeri Ilirike su zadovoljni s obzirom na to da je većina fondova koja ulaže u regiju južne i istočne Europe ove godine u minusu.

U idućoj godini vjeruju u nastavak pozitivnih trendova, a najviše prinose očekuju u fondovima Ilirika BRIC, Ilirika GOLD i Ilirika Azijski Tigar. U planu je pokretanje dva nova fonda, od kojih bi jedan bio fokusiran na indijsko tržište.