MEĐUNARODNO PRIZNANJE

Zaba ponovo proglašena najboljom bankom za financiranje trgovine i izvoza

22.02.2017 u 15:27

Bionic
Reading

Financijski magazin Global Finance dodijelio je Zagrebačkoj banci prestižnu nagradu za najbolju banku za financiranje trgovine i izvoza u Hrvatskoj. Ovo je drugo priznanje ove godine koje je banka dobila u kategoriji financiranja trgovine i izvoza, nakon što joj je u siječnju istu titulu dodijelio i Euromoney (Euromoney Trade Finance Survey 2017)

Global Finance je na ovogodišnju listu World Best Trade Finance Providers uvrstio banke iz 9 regija i 83 zemlje, a dobitnici su proglašeni na forumu BAFT Europe Bank to Bank. Osim priznanja za pojedine članice, UniCredit je proglašen i najboljom bankom na području financiranja trgovine i izvoza u regiji Srednje i istočne Europe.

Žiri se sastojao od urednika magazina Global Finance koji su odabrali one banke za koje su ocijenili da pružaju najbolje financijske usluge u segmentu financiranja trgovine i izvoza, a provedena je i anketa među čitateljima kako bi se dobilo na većoj točnosti i pouzdanosti rezultata. Neki od kriterija za odabir pobjednika uključivali su: promet, opseg globalne pokrivenosti, odnose s klijentima, konkurentnost cijena i inovativnost tehnologija.

'Priznanje magazina Global Finance Zagrebačkoj banci za najbolju banku u financiranju trgovine i izvoza sigurno je još jedno vrijedno priznanje visoke kvalitete naših usluga, naše inovativnosti u području financiranja trgovine i izvoza te izgradnji poslovnog odnosa temeljenog na povjerenju, stručnosti te pronalaženju najboljih rješenja za naše klijente. Zagrebačka banka je vodeći partner gospodarstva u Hrvatskoj, a pripadnost Grupi UniCredit našim klijentima daje dodanu vrijednost te uvelike doprinosi internacionalizaciji i porastu izvoza kao ključnog pokretača gospodarskog rasta', poručio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke.