PROVJERITE GODINU

Bosch upozorava: Naši plinski štednjaci mogu eksplodirati!

21.02.2017 u 09:19

Bionic
Reading

Tvrtka Bosch, renomirani proizvođač kućanskih aparata, objavila je oglas u dnevnim novinama u kojem upozorava na moguću opasnost od eksplozije na njihovim plinskim uređajima za kuhanje proizvedenima u razdoblju od 2006. do 2011. godine

Riječ je o ugradbenim plinskim pločama za kuhanje 60 cm širokim s gumbima na desnoj strani, proizvedenima u razdoblju od 2009. do 2011. te samostojećim plinskim štednjacima proizvedenima u razdoblju od 2006. do 2011.

Zbog mogućeg oštećenja plinskog spojnog priključka koji je uočen na aparatima iz te serije, u određenim okolnostima može doći do curenja plina, a postoji čak i opasnost od eksplozije, no u iznimno rijetkim slučajevima, kako navodi proizvođač.

Vlasnicima kućanskih uređaja na kojima se spomenuti problem javlja, Bosch nudi dolazak na kućnu adresu i besplatnu zamjenu spojnog priključka od ovlaštenog servisnog inženjera.

Kako bi izbjegli potencijalnu opasnost sve dok plinski priključak nije zamijenjen, vlasnici uređaja trebaju isključiti dovod plina do uređaja i više ga ne koristiti.