ODLUKA SKUPŠTINE

Belupo povećava temeljeni kapital za 100 milijuna kuna

20.02.2017 u 15:19

Bionic
Reading

Temeljni kapital Belupa povećava se za 100 milijuna kuna, sa 479, na 579 milijuna kuna, odlučila je Glavna skupština tvrtke, izvijestili su u ponedjeljak iz Belupa

Temeljni kapital povećava se unosom prava na potraživanja koja, kao jedini dioničar, Podravka ima na temelju raspoređene neisplaćene dobiti u iznosu od 100 milijuna kuna.

'Značajnim povećanjem temeljnog kapitala farmaceutske divizije potvrđujemo važnost toga dijela naše grupe', kaže predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Glavne skupštine Belupa Zvonimir Mršić

U proteklih pet godina temeljni kapital Belupa povećan je za više od 425 milijuna kuna, sa 154 milijuna kuna koliko je iznosio 2012., na 579 milijuna kuna koliko iznosi danas.

Temeljni kapital povećan je reinvestiranjem tekuće dobiti i dokapitalizacijom, uplatom novca, unosom stvari odnosno zemljišta za gradnju dvije nove tvornice lijekova te pretvaranjem potraživanja za neisplaćenu dobit.

'Ove impresivne brojke potvrđuju našu usmjerenost na budućnost te ostvarenje rezultata za sve dionike - od dioničara, preko zaposlenika do zajednice', ocjenjuje Mršić.

Dodaje kako je Podravka Grupa među najvećim investitorima u nove proizvodne kapacitete u Hrvatskoj.

'U proteklih smo pet godina u nova proizvodna postrojenja investirali 1,5 milijardi kuna od čega na gradnju dviju novih tvornica lijekova više od 500 milijuna kuna', ističe Mršić.

Tvornice su, kako se navodi u priopćenju, dobile uporabnu dozvolu, a predstoji dobivanje proizvodne dozvole te zapošljavanje stotinjak zaposlenika.

'Početak novih proizvodnih procesa koje očekujemo sredinom godine značajno će utjecati na rast BDP-a, povećanje izvoza te poboljšati opću percepciju domaće industrije i gospodarstva', zaključuje Mršić.