PRVI PUT U POVIJESTI

KLM direktno povezuje Split i Amsterdam

20.02.2017 u 12:34

Bionic
Reading

KLM Royal Dutch Airlines u novi je raspored za ljeto 2017. uveo izravnu liniju između Splita i Amsterdama što znači da će odsad letjeti na dva odredišta u Hrvatskoj, u Zagreb i u Split čime će, kako su se pohvalili, glavni grad Nizozemske postati dostupniji no ikad

U predsezoni, od 22. travnja do 2. srpnja 2017.godine i u post sezoni od 9. rujna do 28. listopada 2017. godine KLM će organizirati letove svake subote i nedjelje, a koristit će zrakoplov Embraer 100 koji ima 90 sjedala.

U vrhuncu sezone od 9. lipnja do 31. kolovoza 2017. godine KLM će povećati broj letova na šest letova tjedno, ali i broj putnika jer će na letovima koristiti zrakoplove Boeing 737 koji imaju 132 raspoloživa sjedala, a putnici će moći birati između poslovne i ekonomske klase.

Naime, početkom ljetnog rasporeda za 2017. KLM Royal Dutch Airlines proširit će svoju mrežu sa sedam novih europskih odredišta, od kojih će tri biti u ponudi u vrhuncu ljetne sezone.

Mreža KLM-a bit će proširena novim svakodnevnim letovima u Gdanjsk (Poljska), Graz (Austrija), Porto (Portugal) i Malagu (Španjolska), a uz Split će biti dodana dva nova sezonska odredišta, Cagliari i Catania (Italija) prema kojima će zrakoplovi polijetati vikendima tijekom rane i kasne sezone te svakodnevno tijekom srpnja i kolovoza.

'Želimo svojim klijentima ponuditi više izravnih letova iz Amsterdama u gradove po njihovu izboru. Split se činio logičnim izborom jer je Hrvatska top destinacija te smo prepoznali potrebu za novim letovima. No, i za nas je to važna odluka jer smo prvi puta svojoj povijesti uspostavili direktan let za Split. Uz već najavljeno novo odredište London City, KLM će tijekom 2017. uvesti osam novih odredišta što znači da će nuditi letove u 82 europska odredišta iz Amsterdama', poručio je predsjednik i direktor KLM-a Pieter Elbers.