novi izvor prihoda

AD Plastik širi posao za VW Grupu

17.01.2017 u 12:39

Bionic
Reading

AD Plastik širi posao za VW Grupu pa će tako proizvoditi setove unutarnjih strugača stakla za vozilo Audi Q3 i prednje obloge blatobrana za VW Tiguan, od čega se na razini AD Plastik Grupe očekuje ukupni godišnji prihod od oko 750 tisuća eura, izvijestili su u utorak iz solinske tvrtke

Kako se navodi u priopćenju, AD Plastik je osvojio nominacije za proizvodnju setova unutarnjih strugača stakla za vozilo Audi Q3, koje će proizvoditi u pogonu u Solinu, te za proizvodnju prednjih obloga blatobrana za VW Tiguan, koje će se proizvoditi u tvornici AD Plastika u Kalugi u Rusiji.

'Ukupni predviđeni godišnji prihodi od navedenih nominacija na razini AD Plastik Grupe su oko 750 tisuća eura', ističu iz AD Plastika.

Unutarnji strugač stakla za Audi Q3 proizvodit će se u pogonu ekstruzije u Solinu, a početak proizvodnje planiran je u rujnu 2018. godine. Predviđeno trajanje projekta je sedam godina, a planirana je proizvodnja 140 tisuća vozila godišnje.

Prednje obloge blatobrana za VW Tiguan proizvodit će se u tvornici AD Plastika u Kalugi u Rusiji, a početak proizvodnje najavljen je za veljaču 2018. godine. Predviđeno trajanje projekta je četiri godine, a planirane godišnje količine su 22 tisuće vozila, navodi se u priopćenju.