VELIKO PRESLAGIVANJE

Spar preuzima trgovine Bille u Hrvatskoj

16.12.2016 u 12:06

Bionic
Reading

Trgovački lanac Spar preuzeo je 62 trgovine Bille u Hrvatskoj, zajedno s logističkim centrom u Sv. Heleni, priopćili su danas iz Spara Hrvatska, napominjući kako je kupoprodajna cijena poslovna tajna

Akvizicija je zaključena 15. prosinca, a preuzimanje će se zaključiti nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Nakon preuzimanja Spar će u Hrvatskoj imati puno više prodajnih mjesta. Zajedno s trgovinama Spar preuzima svih 1.900 djelatnika Bille. Kupoprodajna cijena ostaje poslovna tajna.

Billa trgovine, prodajne površine uglavnom između 500 i 1.500 kvadratnih metara, nalaze se diljem Hrvatske.

'U Hrvatskoj poslujemo od 2005. godine. Realizacijom ove transakcije vlasnici Spar Hrvatske su još jednom potvrdili da vjeruju u potencijal i daljnji razvoj zemlje. Veseli nas što ćemo s Billa trgovinama, zajedno s novim kolegama, imati priliku dodatno ojačati našu poziciju na tržištu', poručio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatske, povodom akvizicije.

Spar Hrvatska d.o.o. je u 100-postotnom vlasništvu Spar Österreichische Warenhandels-AG. Trenutno posluje u 19 hipermarketa i 38 supermarketa, a zapošljava gotovo 3.000 radnika.