KUPILI POTRAŽIVANJA

Pevec preuzeo zadarski Baumax

15.12.2016 u 12:27

Bionic
Reading

Pevec je ugovorom potpisanim 2. prosinca za 4,7 milijuna eura kupio prava razlučnog i stečajnog vjerovnika BKS Bank AG iz Klagenfurta, temeljem kojih postaje prvi razlučni vjerovnik nad nekretninama Baumaxa u Zadru, što znači da polaže pravo prebiti svoju tražbinu cijenom nekretnine i tako postati njen vlasnik

Time je učinjen velik korak prema konačnom rješenju višegodišnjeg problema dotrajalog, nefunkcionalnog i za rad djelatnika neprimjerenog prodajnog centra Peveca u Zadru.

'Zadao sam si ciljeve koje želim realizirati u prva tri mjeseca svog mandata. Rješavanje dugogodišnjeg problema prodajnog centra u Zadru jedan je od njih i presretan sam što će u tome gradu naši djelatnici konačno raditi u primjerenim uvjetima, a Pevec slijediti strategiju kojoj je jedan od ciljeva upravo kupovina vlastitog prodajnog centra u Zadru. Prošli tjedan dogovorili smo gradnju novog objekta u Bjelovaru, a ovaj tjedan realizirali kupnju za prodajni centar Zadar. Akvizicija ova dva centra je bitna za naše djelatnike, kojima želimo osigurati ugodnu i primjerenu radnu sredinu, te našim kupcima pružiti jedinstven ugođaj kupovine u skladu s modernim prodajnim standardima', rekao je predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević.

Pevec Zadar planira preseljenje već u proljeće, čime će najveći hrvatski trgovački lanac neprehrambenim proizvodima dobiti još jedan prodajni centar.