ZA NAJVEĆI PROMET

Hrvatski Telekom i ove godine dobio nagradu Zagrebačke burze

09.12.2016 u 15:57

Bionic
Reading

Zagrebačka burza tradicionalno je dodijelila nagrade sudionicima tržišta kapitala. Za najveći promet nagrađena je dionica Hrvatskog Telekoma, za rast cijene AD Plastika, za najveći rast prometa Atlantske plovidbe, a po izboru javnosti najbolja je dionica Valamar Riviere

U kategoriji Dionice s najvećim prometom nagradu je u ime Hrvatskog telekoma preuzeo Josef Thuerriegl, član Uprave i glavni direktor za financije, iskazavši zadovoljstvo što je petu godinu zaredom ova nagrada pripala Hrvatskom telekomu: 'Veliko nam je zadovoljstvo primiti nagradu za dionicu s najvećim prometom petu godinu zaredom, što je još jedna potvrda da je dionica HT-a prepoznata kao vrijedno i dugoročno ulaganje. Ona također pokazuje i da su naši kontinuirani napori uloženi u transformaciju kompanije i daljnju stabilizaciju ključnih financijskih pokazatelja prepoznati od strane tržišta. HT će i nadalje ulagati značajna sredstva i napore u održavanje tehnološkog vodstva, jake tržišne pozicije i odličnih poslovnih rezultata'.

U ime AD Plastika čija je dionica ostvarila najveći porast cijene, nagradu je preuzeo Marinko Došen, predsjednik Uprave: 'Zahvaljujem na dodijeljenoj nagradi Zagrebačke burze za dionicu s najvećim porastom cijene. Iznimna nam je čast primiti ovu nagradu, jer ona potvrđuje naše vrijednosti i povjerenje investitora koji ulažu u dionice AD Plastika. U ovim izazovnim vremenima u kojima poslujemo, povjerenje naših dioničara jedan je od osnovnih prioriteta kompanije. Nastavit ćemo ostvarivati zadane poslovne planove, povećavati operativnu efikasnost i profitabilnost te razvijati kvalitetu poslovnog izvještavanja i unaprjeđivati visoke standarde transparentnosti i izvještavanja. Ova nagrada je poticaj i odgovornost za daljnji razvoj poslovanja i stvaranje dodane vrijednosti kompanije, koje temeljimo na harmoničnom odnosu svih naših dionika'.

Dionica Atlantske plovidbe ostvarila je najveći porast prometa, a nagradu je preuzeo Duško Vladović Relja, član Uprave za financije, izjavivši: 'Počašćeni smo i zahvaljujemo na dodijeljenoj nagradi. Naglasili bismo da nam je izrazito važno i za naše dioničare korisno što je u ovoj kalendarskoj godini došlo i do značajnog povećanja cijene naše dionice. Vjerujemo da će se daljnje poboljšanje uvjeta na tržištu rasutih tereta odraziti na likvidnost i vrijednost naše dionice i sljedeće 2017. godine'.

Interkapital vrijednosni papiri i ove su godine dobitnik nagrade za Člana godine, koja je uručena Danijelu Delaču, članu Upravnog odbora: 'Iznimna nam je čast što ponovno primamo nagradu Zagrebačke burze za člana godine. Nagrada potvrđuje ispravnost naše strategije konstantne promocije domaćeg tržišta kapitala, te kvalitetu naše usluge. Ova godina je donijela znakove optimizma na domaćem tržištu, ali pred svima nama je i dalje velik posao na razvoju tržišta. Mi ćemo se truditi i dalje biti predvodnici razvoja, ali smo sigurni da će nam se pridružiti i ostatak zajednice'.

Nagrada Akademije Zagrebačke burze za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala pripala je Toniju Milunu, matematičaru i edukatoru, koji je tim povodom izjavio: 'Kad sam bio dijete, moji su roditelji dobivali plaću na ruke i znali su da taj novac moraju raspodijeliti na 30 dana. Danas imamo brojne načine ostvarivanja prihoda, razne vrste štednje, kredita, a financijska pismenost prosječnog građanina ostala je na istom nivou kao prije 30 godina. Smatram svojom obvezom kao edukatora dati doprinos financijskom obrazovanju. Zato sam sretan što je trud cijelog tima iz TV-emisije 'Financijalac' prepoznat od strane gledatelja, ali i struke kroz ovu nagradu'.

Nagrada za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala dodijeljena je društvu Europskoj banci za obnovu i razvoj. 'Ova nagrada doista nam puno znači jer je razvoj tržišta kapitala ugrađen u temelje naše strategije. Cilj nam je, zajedno sa Zagrebačkom burzom, razviti platformu za financiranje SME-ova i startupova, kojima je pristup kapitalu i dalje otežan. Razvoj tržišta kapitala može pomoći ekonomskom rastu kroz financiranje realnog sektora', rekla je Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Slovačku i Mađarsku.

Titulu Dionice godine prema izboru javnosti ponijela je dionica Valamar Rivijere. 'Veliko nam je priznanje da javnost već pet godina za redom prepoznaje Valamar Rivijeru kao jednu od predvodnica rasta i razvoja turističkog sektora te tržišta kapitala u Hrvatskoj. Nagrada koju smo osvojili u ovako jakoj konkurenciji, potvrda je naše izvrsnosti u poslovanju ali i visokih standarda u komunikaciji i izvještavanju, koje smo ove godine dodatno unaprijedili organizacijom Dana investitora. Naša kompanija prepoznata je kao lider u stvaranju nove vrijednosti za dioničare, povećanju tržišne kapitalizacije i osiguranju atraktivne i dugoročno održive dividende, na čemu ćemo i dalje raditi. Zahvaljujemo se svima na odabiru najveće turističke kompanije u Hrvatskoj za Dionicu godine – za nas je to snažna motivacija da ostanemo najbolji', istaknuo je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Rivijere d.d..

'Želja nam je kontinuirano identificirati i nagrađivati ono što je na našem tržištu dobro. Ne želimo gledati iza već ispred sebe, te se voditi dobrim primjerima. Iz tog razloga 2012. nastao je koncept nagrada Zagrebačke burze. Drago nam je što je naša nagrada prepoznata kao priznanje izvrsnosti te je dobitnici često ponosno ističu. Uz nagradu za transparentnost, ovo su najveća priznanja koje kompanije koje su na uređenom tržištu mogu dobiti u području doprinosa tržištu kapitala, a također nagrađujemo i one koji su prepoznali važnost burze kao integralnog i nezaobilaznog dijela hrvatskog financijskog sustava te bitnog predvodnika inovacijskih procesa u regiji', zaključila je događanje predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić, uputivši čestitke svim nagrađenima.