25 GODINA MOBILNE TELEFONIJE

Otvorena izložba Mobilna revolucija u HT muzeju

08.12.2016 u 12:56

  • +12

Mobilna revolucija 1991.-2016.

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgic

Bionic
Reading

U HT muzeju u Zagrebu u četvrtak je svečano otvorena izložba Mobilna revolucija 1991.-2016., kojom Hrvatski Telekom (HT) slavi 25 godina mobilne telefonije u Hrvatskoj. Svi posjetitelji mogu besplatno posjetiti izložbu koja će biti otvorena do kraja iduće godine

Postav muzeja nudi pregled razvoja mobilne tehnologije i usluga – od prvih mobilnih uređaja čija je cijena iznosila i do 15.000 njemačkih maraka, preko prvog SMS-a 1999., do 4G tehnologije i novih usluga kao što je Stream On, koja je, ističu iz HT-a, jedinstvena na cijelom europskom tržištu.

Prvu hrvatsku komercijalnu mobilnu mrežu imena Mobitel HT je pokrenuo 1991. godine.

'Tada je mobilna telefonija bila elitistička - imali smo samo 200 korisnika. Mobilni uređaji su bili nezgrapni i teški za nošenje, a koštali su kao manji automobil. Danas imamo više od 2,3 milijuna korisnika i ulažemo svake godine stotine milijuna kuna u razvoj mobilne mreže. Pružamo najveću pokrivenost 4G signalom u cijeloj Hrvatskoj, a naša je mreža najbolja po brzini i rasprostranjenosti', rekao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a.

Nataša Rapaić, članica Uprave HT-a za privatne korisnike, istaknula je kako ova izložba jasno pokazuje zašto korisnici godinama ostaju vjerni HT-u.

'Uvijek prvi na tržište uvodimo inovativne tehnologije i usluge za najbolju komunikaciju i zabavu. Revolucionarnim tehnološkim rješenjima povezujemo ih s njihovim najmilijima i svijetom oko njih', poručila je Rapaić te je najvjernijim korisnicima HT-a uručila poklone za dugogodišnju vjernost.