EUROPEAN BUSINESS AWARDS 2016

Ovih 11 hrvatskih tvrtki osvjetlat će nam obraz u Europi

01.12.2016 u 19:00

Bionic
Reading

AD Plastik, Air Pannonia, Atlantic grupa, Azonprinter, Citus, CROZ, Infinum, Marina Lab Opus, Pet-Prom, Sense savjetovanje i specijalna bolnica Sv. Katarina hrvatski su laureati u utrci za European Business Awards

Tih 11 tvrtki predstavljeno je večeras u Zagrebu uz nacionalne pobjednike iz Slovenije, Makedonije i Srbije. Posrijedi je natjecanje kojemu je svrha promovirati izvrsnost i uspješnost u biznisu.

Program European Business Awards održava se 10. godinu zaredom, a ove godine u njega je bilo uključeno 33.000 tvrtki iz Europe. Njih 634 odabrane su kao nacionalni pobjednici.

AD Plastik
nagrađen je u kategoriji uvoz/izvoz. RSM poduzetnik godine je Air Pannonia. Poslodavac godine je Atlantic grupa, za inovaciju godine nagrađeni su Azonprinter i Citus. Croz je tvrtka godine u kategoriji prihoda do 25 milijuna eura. Pet-Prom laureat je u kategoriji prihoda od 26 do 150 milijuna eura. Infinum je dobitnik  nagrade za strategiju rasta ELITE. Za odnose s klijentima nagrađeni su Sense savjetovanje i bolnica Sv. Katarina.

Spomenute tvrtke ulaze u drugi krug natjecanja za dobivanje priznanja Ruban d`Honneur, čiji će dobitnici zatim ući u finale za europskog pobjednika u tim kategorijama. Pretprošle godine tvrtka Dok-Ing osvojila je titulu europskog pobjednika u kategoriji do 25 milijuna eura prihoda, a lani su Rimac Automobili i Storm Computers ušli među 10 finalista u kategoriji nagrade za inovaciju. Proglašavanje dobitnika europskih nagrada u ovim kategorijama održat će se iduće godine.

Pobjednicima iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije nagrade su dodijelili Andrew Dalgleish, britanski veleposlanik u RH,  Adrian Tripp, izvršni direktor European Business Awards i Branko Tomašković iz RSM-a, međunarodne mreže tvrtki za reviziju.