PORASTAO BROJ LETOVA

Croatia Airlines s neto dobiti na razini lanjske

28.10.2016 u 16:07

Bionic
Reading

Croatia Airlines u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci ostvario operativnu dobit od 7,2 milijuna kuna, a s neto rezultatom financiranja ostvarena je neto dobit od 3,9 milijuna kuna što je na istoj razini kao u istom razdoblju 2015. godine, izvijestio je u petak Croatia Airlines

Operativni prihodi pali su 1 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a za isti postotak smanjeni su i operativni troškovi dok su za 9 posto porasli troškovi održavanja.

U prvih devet mjeseci 2016. godine Croatia Airlines obavio je 3 posto više letova i prevezao 3 posto više putnika u odnosu na isto razdoblje 2015. godine. Ukupno je prevezao 1.516.197 putnika, od čega 384.436 na domaćim letovima, a 1.075.704 u međunarodnom prometu.

Unatoč većem broju putnika putnički prihodi ostali su na istoj razini kao lani i to zbog smanjenja prosječne vrijednosti tarifa u uvjetima znatnog povećanja konkurencije na hrvatskom zrakoplovnom tržištu, kaže se u priopćenju Croatia Airlinesa.

Ujedno se naglašava da je tvrtka u tekućoj poslovnoj godini značajno investirala u uvođenje četiri nove linije na kojima se počelo letjeti u ovogodišnjoj turističkoj sezoni: Zagreb – Lisabon, Zagreb – Milano, Zagreb – Prag i Zagreb – Sankt Peterburg, kao i u velike preglede motora zrakoplova.

U promatranom razdoblju kompanija je raspolagala s 12 zrakoplova - šest tipa Airbus i šest Dash 8-Q400, a ponuđeni kapacitet je dodatno povećan unajmljivanjem dodatnog zrakoplova. Tijekom ovogodišnje sezone zrakoplovi tvrtke izravno su letjeli u 35 odredišta pokrivajući 24 tržišta.

U Croatia Airlinesu podsjećaju da su 31. prosinca 2015. uspješno završili program restrukturiranja prema pravilima Europske komisije, što kompaniji omogućava daljnji razvitak i uspješnije pozicioniranje na regionalnom i europskom tržištu.