ŠEF ZADOVOLJAN

Prihodi Adris grupe dosegli četiri milijarde kuna

25.10.2016 u 15:09

Bionic
Reading

U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su četiri milijarde kuna, a poslovni prihodi 3,7 milijardi kuna. Neto dobit iznosi 570 milijuna kuna. Lani je grupa, s dodatkom TDR-a koji je u međuvremenu prodan zaradila 560 milijuna kuna

Maistra je, u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, ostvarila dva posto više noćenja gostiju, uz povećanje prosječne cijene noćenja od šest posto, što je dovelo do rasta poslovnih prihoda od devet posto. EBITDA (dobit prije poreza, kamata i amortizacije) iznosi 413 milijuna kuna i 14 posto je veća od prošlogodišnje. EBIT (dobit prije poreza i kamata) bilježi rast od 19 posto i iznosi 314 milijuna kuna.

Cromaris s četiri posto većom prodajom

Cromaris je u prvih devet mjeseci 2016. godine ostvario četiri posto veću prodaju nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Prihod je na izvoznim tržištima porastao osam posto, od čega najviše na njemačkom tržištu

I nadalje se oko tri četvrtine prihoda od prodaje ostvaruje na inozemnim tržištima. Zabilježen je porast prosječnih cijena od četiri posto. U skladu s rastom količina i cijena u prvih devet mjeseci 2016. godine ostvaren je porast poslovnih prihoda od devet posto. Neto dobit iznosi 11 milijuna kuna, dok je, primjerice, prošle godine iznosila 1,5 milijuna kuna.

Croatia osiguranje nedodirljivo

Croatia osiguranje i nadalje ima vodeću poziciju na hrvatskome tržištu, s ukupnim udjelom od 30,8 posto, što je na razini ostvarenja u prethodnom izvještajnom razdoblju. Tržišni je lider u segmentu neživotnih osiguranja sa stabilnih 36,6 posto. I u životnim osiguranjima zadržana je liderska pozicija s ostvarenim tržišnim udjelom od 18,6 posto, ili 0,5 postotna boda više nego u prvih devet mjeseci 2015. godine.

U prvih devet mjeseci ove godine CO grupa ostvarila je dobit prije poreza u iznosu od 199 milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju ostvarena dobit od 136 milijuna kuna. Neto dobit iznosi 158 milijuna kuna, što je za 49 posto više od ostvarenja u prvih devet mjeseci 2015. godine.

'I ovi devetomjesečni rezultati pokazuju da svi Adrisovi poslovi, unatoč mnogobrojnim izazovima, jačaju. Ulaganjima, vrijednim više od četiri milijarde kuna, omogućit ćemo daljnje njihovo snaženje, podići razinu naše konkurentnosti i stvoriti nova radna mjesta, čime, uz ustrajavanje na izvrsnosti, na najbolji način pomažemo zajednici u kojoj poslujemo. Naši su ciljevi rast i razvoj, te dugoročna održivost i stabilnost tvrtke', rekao je nakon objave poslovnih rezultata predsjednik Uprave Adrisa Ante Vlahović.

443088,440471,439939,433322