ROBERT VUK

Pomoćnik direktora HEP Toplinarstvo izgubio posao zbog sukoba interesa

27.09.2016 u 16:12

Bionic
Reading

HEP Toplinarstvo je sporazumno raskinulo ugovor o radu s dosadašnjim pomoćnikom direktora Robertom Vukom. Vuk je ostao bez posla nakon što je 24sata otkrio da je suvlasnik tvrtke Element energetika koja ugrađuje razdjelnike u zgrade

O slučaju se u utorak očitovalo Ministarstvo gospodarstva čije priopćenje prenosimo u cjelosti.

'Ministarstvo gospodarstva uputilo je zahtjev za očitovanje HEP Proizvodnji d.o.o i HEP Toplinarstvu d.o.o. o poslovnim aktivnostima Roberta Vuka, bivšeg direktora Sektora za ostale izvore energije HEP Proizvodnje d.o.o. te pomoćnika direktora HEP Toplinarstva d.o.o.

U svom očitovanju HEP d.d. navodi kako je Robert Vuk bivši radnik HEP Proizvodnje d.o.o. te kako nikada nije postojao bilo kakav poslovni odnos između HEP Proizvodnje d.o.o i društva Element energetika d.o.o.

Nadalje, HEP Toplinarstvo d.o.o., iako nema nikakvih poslovnih odnosa s tvrtkom Element energetika d.o.o. s kojom je Robert Vuk povezan, utvrdilo je evidentan sukob interesa te su prekršene odredbe iz članka 101. i 116. Zakona o radu. Temeljem svega navedenog Robertu Vuku sporazumom je prekinut radni odnos', poručili su iz Ministarstva.

Više o čitavom slučaju možete pročitati OVDJE