INOVACIJE

Od rujna dvostruko brže surfa 180.000 korisnika Hrvatskog Telekoma

12.09.2016 u 13:06

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma (HT) Davor Tomašković u petak je najavio kako će od rujna 180.000 korisnika širokopojasnog interneta surfati dva do pet puta brže bez dodatne naknade

Korisnici Najboljih tarifa od rujna će dakle surfati po najvećim dostupnim 4G brzinama bez dodatnog troška. Više detalja o tom poslu za tportal otkrio je Boris Drilo, koji u HT-u obavlja poslove iz nadležnosti informacijskih tehnologija.

'Mi u Hrvatskom Telekomu želimo podići zadovoljstvo naših korisnika. To zadovoljstvo je velikim dijelom uvjetovano brzinom pristupa internetu koji je svakodnevna potreba, rekao je Drilo tportalu.

HT je u protekle dvije godine investirao u razvoj mobilne i fiksne širokopojasne infrastrukture i kao rezultat tih ulaganja, početkom mjeseca podignute su brzine prijenosa za 180.000 fiksnih korisnika od dva do pet puta.

'Do kraja godine pedeset posto korisničke baze imat će brzine od 20 megabita po sekundi. Podigli smo standard internetske brzine u Hrvatskoj', rekao je Drilo.

Što se tiče mobilne širokopojasne mreže, Hrvatski Telekom je jedini operater koji u mreži nudi brzine prijenosa do 262 megabita u sekundi, a ima i najveću pokrivenost mrežom 4G.

Kada je u pitanju mreža budućnosti – 5G, Drilo je optimist:

Očekujemo da se ona uvede do 2020. godine, no što se tiče priprema za 5G sve se odvija jako brzo, tako da nije nemoguće da se ona uvede u prije', zaključio je Drilo.