200 MILIJUNA DOLARA

Knjige narudžbi su pune: Brodotrogiru trebaju stotine radnika

30.08.2016 u 13:39

Bionic
Reading

Brodotrogir je u utorak objavio da mu je puna knjiga narudžbi, zbog čega će zapošljavati radnike u proizvodnji. Tvrtka u vlasništvu Nenada Končara traži više stotine radnika – zavarivača, brodoelektričara, bravara i montera

'Zbog povećanog obujma posla u knjizi narudžbi, čija vrijednost premašuje 200 milijuna dolara, Brodotrogir planira zaposliti radnike proizvodnih zanimanja', priopćio je Brodotrogir.

Za spomenuta deficitarna zanimanja otvoren je natječaj na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), kažu u Brodotrogiru te poručuju da je poželjno da radnici imaju radno iskustvo, ali ako nemaju, kompanija nudi mogućnost osposobljavanja u sklopu ustanove za obrazovanje odraslih Brodotrogir.

U knjigu narudžbi je, pored Novogradnje 326, koja se gradi za Brodotrogirovu vlastitu kompaniju Trogir Maritime, upisano još osam brodova.

U prosincu ove godine će se na navoz položiti kobilica za specijalni tanker za navigaciju u ledu za naručitelja iz Finske, a u planu je opremanje još jednog tankera od 45.000 tona, drugog u seriji od dva broda, od kojih je prvi u završnoj fazi opremanja radnog naziva Novogradnja 329.

Brodotrogir je nadalje potpisao sporazum za gradnju serije od četiri kemijska tankera plitkog gaza za navigaciju u Sjevernom moru i Baltiku, veličine nešto manje od Novogradnje 326. Pored popunjenosti kapaciteta brodogradilišta u idućim godinama, raste flota pomorske kompanije Trogir Maritime, što je jedan od ciljeva diversifikacije grupe, odnosno proširenje njene djelatnosti na pomorsko tržište.