CRIKVENIČKA RIVIJERA

Hotelu Katarina potvrđene četiri zvjezdice

22.07.2016 u 09:07

Bionic
Reading

Turističkoj tvrtki Jadran iz Crikvenice, koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, komisija za kategorizaciju Ministarstva turizma danas je potvrdila kategoriju četiri zvjezdice za hotel Katarina, bivši hotel Varaždin u Selcu

Najveći selački hotel, koji nakon potpune obnove nosi i novo ime, ponovno je otvoren početkom srpnja, a Jadran time zaokružuje ovogodišnji investicijski ciklus kojim je svoja dva najveća hotela, Katarinu i crikveničku Omoriku, u skladu sa strateškim planom poslovanja do 2025., podignuo na razinu četiri zvjezdice. Podizanjem kategorizacije Katarine i Omorike destinacija crikveničke rivijere bogatija je za gotovo 300 soba više kategorije.

'Izuzetno sam zadovoljan potvrdom kategorije četiri zvjezdice za hotel Katarinu jer je to, prije svega, nagrada za naporan rad i trud kojeg svi mi u Jadranu svakodnevno ulažemo u razvoj tvrtke. To je ujedno i velik iskorak za Jadran jer sada, uz Omoriku, imamo dva hotela visoke kategorije, čime ćemo na crikveničku rivijeru privući još kvalitetnije goste te omogućiti novi impuls razvoju same destinacije. Već sljedeće godine planiramo i drugu fazu uređenja Katarine kojom će se urediti unutarnji bazen i wellness centar čime ćemo hotel u potpunosti repozicionirati u segmentu zdravstvenog turizma po čemu je crikvenički kraj i najpoznatiji, a nastavljamo i s investicijama u druge objekte, u skladu sa strateškim planom kojeg smo prihvatili početkom ove godine', izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana.

Vrijednost prve faze uređenja Katarine, kojom je kategorija hotela podignuta s dvije na četiri zvjezdice, iznosila je 28 milijuna kuna te je financirana dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz kredita HBOR-a kroz program kreditiranja turističkog sektora. Njome je u potpunosti uređena vanjština i unutrašnjost hotela, što uključuje uređenje vanjske fasade objekta, ulaznog prostora, recepcije, restorana, liftova te svih soba s kupaonicama, čiji je broj, zbog udovoljavanja zahtjevnim standardima više kategorije, smanjen sa 176 na 152.

Ugrađen je i novi sustav vatrodojave i klimatizacije, a izmijenjene su i sve instalacije u objektu. Osim povećanja njihove površine, nakon uređenja sve sobe su klimatizirane te opremljene sefovima i mini-barom, a uveden je i sustav pametnih soba. Isto tako, Katarina je dobila i najsuvremeniji sustav grijanja dizalicom topline čime je, uz znatne uštede energije i smanjenja emisije CO2, unaprijeđena i energetska neovisnost objekta, što je prepoznato i subvencionirano od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u maksimalnom iznosu od 1,4 milijun kuna.

Sljedeće godine predviđena je i druga faza uređenja hotela kojom će se dodatno urediti unutarnji bazen, wellness i ostali sadržaji za pružanje zdravstvenih usluga čime će se hotel pozicionirati u segmentu zdravstvenog turizma, što je u skladu sa strateškim planom poslovanja Jadrana do 2025. godine.

Osim potpune obnove objekta izgrađenog 1971. godine koji je do nedavno nosio ime Varaždin, u suradnji s Vijećem mjesnog odbora Selce, hotel je nedavno dobio i novo ime prema zaštitnici Selaca sv. Katarini čime će se na tržištu jasno komunicirati promjena u kvaliteti smještaja i usluge najvećeg Jadranovog hotela.