JAVNI NATJEČAJ

Želite imati restoran uz morske lavove? Bandić ima rješenje

21.07.2016 u 12:13

Bionic
Reading

Raspisan natječaj za zakup poslovnog prostora za obavljanje ugostiteljske djelatnosti restorana izgrađenog u sklopu projekta modernizacije zoološkog vrta financiranog EU fondova

Kvalitetna ponuda ugostiteljskih usluga u Zoološkom vrtu od iznimne je važnosti za stvaranje dodane vrijednosti na turističkom tržištu i za privlačenje većeg broja posjetitelja iz Zagreba, regije i inozemstva. Upravo je iz tog razloga Zoološki vrt grada Zagreba raspisao natječaj za zakup poslovnog objekta ROV – restoran, odmorište, vidikovac (ROV) koji je izgrađen u sklopu projekta “Modernizacije Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza”, započet u listopadu 2014. godine, javljaju iz zagrebačkog Zoološkog vrta.

Natječaj je raspisan za potrebe obavljanja ugostiteljske djelatnosti, što stvara preduvjete za znatno poboljšanje kvalitete dosadašnje ugostiteljske ponude. Riječ je o jedinom ugostiteljskom objektu u Zoološkom vrtu koji se nalazi na prestižnoj i nadasve atraktivnoj lokaciji smještenoj uz bazen s morskim lavovima i koja uz tri terase na dvije etaže pruža atraktivne poglede na dosad nedostupne vizure Parka Maksimir, čime svakako može konkurirati najatraktivnijim restoranima u gradu Zagrebu.

Za izgradnju i opremanje centra ROV iz europskih je fondova odobrena investicija u vrijednosti od 6,8 milijuna kuna. Objekt je u potpunosti opremljen novom opremom te posjeduje Energetski certifikat A kategorije, a predviđeno je i zapošljavanje 10 novih osoba za obavljanje ugostiteljske djelatnosti restorana.

"Restoran bismo željeli dati u zakup iskusnoj i provjerenoj ugostiteljskoj tvrtki putem javnog natječaja, koja će ujedno postati i partner Ustanovi Zoološki vrt, kako bismo zajednički ostvarili zadane ciljeve. Tu svakako spadaju poboljšanje ponude ugostiteljskih usluga, usklađivanje s potrebama i profilom posjetitelja te njezino usklađivanje s programima i događanjima u Zoološkom vrtu, zapošljavanje novih ljudi te u konačnici i povećanje prihoda Ustanove na godišnjoj razini", istaknula je stručna koordinatorica projekta Davorka Maljković.

Ukupna vrijednost projekta “Modernizacije Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza” iznosi 37,8 milijuna kuna, od čega se čak 95%, odnosno 35,9 milijuna kuna, financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektom se jača turistički potencijal grada Zagreba kroz povećanje turističkog i edukacijskog potencijala i ponude Zoološkog vrta, uz uspostavu učinkovitijeg sustava upravljanja i poslovanja ustanove.

Cjelokupne informacije o natječaju dostupne su ovdje, a informacije ponuditeljima ovdje