INOVACIJE

Osječani napravili tuš za plaže s vrhunskom uslugom

21.07.2016 u 22:00

  • +8

Tvrtka Pitaya Solutions proizvela je pametan tuš

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Bionic
Reading

Smart Shower LOOPS, pametni je tuš koji za svoj rad koristi obnovljive izvore energije odnosno fotonaponsku ćeliju od 300 W na vrhu svoje konstrukcije, a osmislila su ga trojica osječkih studenata ekonomije Matias Knežević, Niko Jeleč i Kristijan Gorupić okupljeni u tvrtki Pitaya Solutions

Preko ovog atraktivnog tuša gosti će se na plažama moći spojiti na Wi–Fi internet dok se na njegovu inoks konstrukciju mogu instalirati zvučnici. Podnica je izrađena od drveta zbog boljih higijenskih uvjeta dok je u sam tuš ugrađen pročišćivač koji ga štiti od kamenca.

'Htjeli smo napraviti kompletan proizvod koji će nuditi sav potreban sadržaj turistima na jednoj plaži', govori za tportal jedan od tvoraca Smart Shower LOOPS-a Matias Knežević

Nadahnula ih zahrđala cijev

Ovim mladim Osječanima ideja o tuševima sinula je nakon posjeta jednoj hotelskoj plaži na Malom Lošinju gdje je kao tuš služila stara zahrđala cijev. Njihov Smart Shower LOOPS namijenjen je isključivo za javnu upotrebu na manjim plažama koje gostima žele ponuditi vrhunsku uslugu.

'Tuševi su iznimno zanimljivi. Zbog interesa koji pokazuju kupci, od iduće godine u planu nam je raditi manje, jeftinije obiteljske modele koji će se moći postavljati i u vrtovima kao i tuševe s više glava za one plaže s većim brojem turista', najavljuje Knežević.

Kvalitetu proizvoda planiraju podići i ugradnjom senzora na pokret kao i regulatorima topline vode. Tuš je širok četiri, a visok gotovo tri metra i za sada samo za jednu osobu.

Kupac Smart Shower LOOPS-a moći će na svojem tušu i zaraditi, ako se odluči postaviti žetonjeru pa tuširanje naplaćivati ili ga iznajmiti kao oglasni prostor.

S postavljanjem ovoga tuša na plažu oko 60 gostiju u radijusu od 500 metara moći će istovremeno hvatati signal za internet.

Prvo domaće tržište

Osječki kreatori u njegovu izradu uložili su oko 150.000 kuna. Cijena pak osnovnog modela Smart Shower LOOPS-a iznosi 60.000 kuna bez PDV-a. Prvi model je već postavljen u dvorište tvrtke, ali ga je kupila osječka gradska tvrtka Sportski objekti koja ga planira instalirati na popularnoj Srednjiki.

'Stiglo nam je dosta upita, ali je problem što smo tvrtku otvorili početkom travnja i prekasno smo, za ovu sezonu, krenuli u proizvodnju jer je prvi model završen u lipnju kada je kupališna sezona već krenula. Riječ je mahom o domaćim kupcima iako smo razgovarali i sa stranim. No prvo ćemo se pozabaviti domaćim tržištem kako bi se okrenuli izvozu', ističe 20-godišnji direktor tvrtke Pitaya Solutionsa

Osječanima je u planu i otvaranje proizvodnog pogona zbog čega su se bacili na pisanje projekata s kojima će krenuti prema EU fondovima.