DRUŠTVENO KORISTAN RAD

Combisovci uređivali okoliš u Parku prirode Medvednica

01.07.2016 u 16:06

Bionic
Reading

Tvrtka Combis organizirala je akciju društveno korisnog rada u Parku prirode Medvednica u kojoj je sudjelovalo preko 200 zaposlenika kompanije.

Combisovci su uređivali okoliš i radili na obnovi infrastrukture na više punktova Medvednice - oko Tomislavovog doma, TV tornja, Crvenog spusta, Činovničke livade, u Rudniku Zrinski te na sâmom Medvedgradu. Radovi su uključivali uređenje okoliša, sadnju cvijeća, bojanje infrastrukture te bojanje skulptura.

'Svakodnevno smo u svom radu fokusirani na vrijednosti poput unapređenja stručnosti, kompetencija i znanja, jačanja timskog duha, brige za korisnika. No, isto tako svoju odgovornost nastojimo prožeti i kroz sve druge aspekte društveno odgovornog poslovanja. Stoga godinama podržavamo projekte unaprjeđenja i razvoja edukacije, pomoći mladima unutar IT zajednice, poticanja urbane kulture i humanitarnog djelovanja', komentirala je Renée Saboti Slovenc, voditeljica Odjela marketinga i komunikacija Combisa.

Ovog puta smo se usmjerili na brigu za okoliš i Medvednicu, koja je izuzetno važna za svakog stanovnika grada Zagreba. Naime, Medvednica je izuzetno rijedak primjer prožimanja parka prirode s glavnim gradom i sastavni je dio života svih Zagrepčana. Jako smo ponosni što smo i mi danas pripomogli osvježiti boje Medvednice. Nadamo se da će ova akcija nadahnuti i druge kompanije da pronađu malo vremena za pomoć zajednici, zaključila je Renée.

Volontiranje je započelo predavanjem i informiranjem o Medvednici, a nakon obavljenih planiranih zadataka, Combisovci će dan završiti zajedničkim druženjem.

'Zaposlenici Combisa osvojili su me svojim entuzijazmom, idejama i spremnošću da se posvete radu, bez obzira na visoku temperaturu ili zahtjevnost staza na kojima su radili. Veseli me što postoje kompanije koje su spremne svoje uobičajene zadatke staviti na stranu na jedan dan i učiniti nešto stvarno korisno i vidljivo za zajednicu u kojoj svi živimo', rekla je Snježana Malić-Limari, ravnateljica Parka prirode Medvednica.