TRI POSTO KAMATE

Atlantic grupa izdala obveznice vrijedne 200 milijuna kuna

21.06.2016 u 12:28

Bionic
Reading

Atlantic Grupa je uspješno izdala korporativne obveznice u iznosu od 200 milijuna kuna, s fiksnom godišnjom kamatnom stopom od 3,125 posto uz polugodišnju isplatu kamata s dospijećem 17. lipnja 2021. godine

Obveznice su izdane na domaćem tržištu kapitala i uvrštene u prvu kotaciju (Službeno tržište) Zagrebačke burze. Zajednički agenti i pokrovitelji izdanja obveznica bili su Zagrebačka, Erste i RBA banka.

Novac prikupljen ovim obveznicama koristit će se za refinanciranje postojećih obveznica, a ostatak novca bit će korišten za financiranje kapitala.

'Uspješnim izdanjem nove obveznice Atlantic Grupa opetovano pokazuje snažno povjerenje investicijske zajednice u poslovanje i planove razvoja kompanije. Diverzifikacija investitora koju smo imali u ovom izdanju ukazuje na to da se domaće tržište korporativnih obveznica, kao i cjelokupno tržište kapitala, neprijeporno razvija. O tome dodatno svjedoči i interes ulagatelja iznad ukupnog iznosa izdanja od 200 milijuna kuna, čime smo iznimno zadovoljni', komentirao je potpredsjednik Atlantic Grupe za Financije Zoran Stanković.