PODRŽAVA PRIVATIZACIJU

Tedeschi: Podravka pokazuje povijest jedne gluposti

01.06.2016 u 14:14

Bionic
Reading

Vlasnik i predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi u intervjuu za Globus komentirao je mogućnost da država proda svoj udjel u Podravki. Tedeschi smatra kako država nema što raditi u toj kompaniji

'Podravka pokazuje povijest jedne gluposti na ovim prostorima. Smatram da je Podravka kompanija koja je u posljednjih 20 godina nije dovoljno iskoristila svoje potencijale. Blasfemično je tvrditi da je to kompanija od nacionalnog značaja te da je stožerna kompanija za razvoj domaćeg agrara. Agrokor i Vindija u tom smislu su puno više povezane s domaćom poljoprivredom.

Podravka kupuje sirovine tamo gdje joj je to najisplativije i to je jedino legitimno. Zato se ne treba zgražati što je njihov kukuruz uvezen iz Mađarske, masline iz nekih drugih zemalja, a glutaminat kao osnovni sastojak u Vegeti, iz Japana. Država nema što raditi u vlasničkoj strukturi takvih tvrtki', rekao je Tedeschi za Globus

Podravka je jedna od kompanija koju je Vlada skinula s popisa tvrtki od strateškog i posebnog državnog interesa. Ipak za sad još uvijek nije donesena konačna odluka o njezinoj prodaji.

Tedeschijev Atlantic je prije sedam godina pokušao preuzeti Podravku, ali je naišao na neprijateljski doček od tada neslužbenog šefa koprivničke tvrke pokojnog Josipa Friščića, predsjednika HSS-a.