ČEKA SE GLAVNA SKUPŠTINA

Adris planira isplatu dividende od 15 kuna po dionici

29.04.2016 u 12:42

Bionic
Reading

Dioničari Adrisa na glavnoj skupštini zakazanoj za 15. lipnja ove godine, trebali bi donijeti odluku o isplati dividende u iznosu od 15 kuna po dionici

Kako se navodi u pozivu za skupštinu objavljenom u petak, dioničarima se predlaže da se cjelokupna prošlogodišnja dobit, u iznosu višem od 1,84 milijarde kuna, rasporedi u statutarne rezerve tvrtke.

Istodobno, predlaže se da se iz statutarnih rezervi, ostvarenih i kumuliranih poslovanjem Adrisa u razdoblju od 2005. do 2012. godine u korist neraspoređene zadržane dobiti izdvoji 250 milijuna kuna. Iz neraspoređene zadržane dobiti, pak, predlaže se izdvajanje 246 milijuna kuna za isplatu dividende, odnosno 15 kuna po dionici.

Visoka dobit ostvarena u prošloj godini rezultat je prodaje Adrisovog duhanskog poslovanja, odnosno tvrtke TDR kompaniji British American Tobacco

Naime, lanjska neto dobit Adris grupe iz poslovanja iznosi 389 milijuna kuna, što je, u usporedbi s prošlogodišnjim razdobljem, povećanje od 21 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 370 milijuna kuna, što je jedan posto više od prošle godine, dok izvanredna neto dobiti ostvarena transakcijom duhanskog dijela poslovanja iznosi 1,04 milijarde kuna.