GRAĐEVINAR IZ KRIŽEVACA

Direktor Radnika progovorio o motivima preuzimanja nekretnina Kamenskog

29.03.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Direktor križevačkog Radnika Mirko Habijanec potvrdio je za tportal da je tvrtka Anni Aurei u 100-postotnom vlasništvu Radnika na dražbi kupila nekretnine bivše tekstilne tvornice Kamensko za 24 milijuna kuna

'Dražba je održana 11. ožujka. Trebamo još dobiti sudsko rješenje, a nakon toga uložiti puno vremena i pameti da bi to funkcioniralo', izjavio je za tportal predsjednik Uprave Radnika Mirko Habijanec.

Ako ne bude žalbi, odluka o prodaji dviju nekretnina površine nešto veće od 6.000 kvadratnih metara, bit će pravomoćna za 15 dana. Sud će tada naložiti i kupcu da mora uplatiti novac.

Habijanec ističe da su nekretnine kupili s namjerom daljnjeg investiranja, ali još nisu odlučili što će graditi.

Prije pokretanja bilo kakvog projekta novi vlasnik treba skinuti postojeće terete s nekretnina na kojima postoji razlučno pravo Partner banke i njemačke tvrtke Wayermann Sohne.

Prema urbanističkom planu grada Zagreba lokacija na kojoj se nalazi Kamensko je mješovite namjene, u pretežnoj mjeri namijenjena za poslovnu izgradnju. Lani je na lokaciji nekadašnje prodavaonice Kamenskog koja se nalazi odmah uz istoimenu tvornicu počela gradnja stambene peterokatnice. Investitor je tvrtka Energija i graditeljstvo iz Zagreba koja je zemljište kupila od Hypo Leasinga.

Križevački Radnik, novi vlasnik preostalih nekretnina Kamenskog, tvrtka je s bogatom tradicijom u visokogradnji. Djeluje od 1947. godine, zapošljava 350 ljudi, a uspješno posluje i u kriznim vremenima za što je zaslužna dugogodišnja prisutnost i reference na njemačkom tržištu. Prema podacima Poslovne Hrvatske u razdoblju od od 2010. do 2013. bilježi stabilne prihode i dobit. Osobito uspješna bila je 2014. u kojoj su prihodi više nego udvostručeni u odnosu na 2013., a dobit je dosegnula 21,6 milijuna kuna. Podaci o poslovanju u 2015. još nisu dostupni.

Tvrtka je u većinskom vlasništvu malih dioničara, a najveći pojedinačni vlasnik s udjelom od 48 posto je direktor Mirko Habijanec, koji vodi kompaniju od 1997. Habijanec je dugogodišnji član HDZ-a i njegov redoviti donator.