ČEŠKA KOFOLA

Novi vlasnici Badelovih sokova u 2015. povećali prihode za 15 posto

17.03.2016 u 09:23

Bionic
Reading

Grupacija Kofola, novi vlasnici Badelovih sokova - Voćka, Inke i Nare, povećali su godišnje prihode za 14,6 posto (s 230 milijuna eura na 264 milijuna eura). Operativni dobitak povećao se 33,1 posto na 22 milijuna eura

Dobre rezultate u Kofoli objašnjavaju preuzimanjem slovenske Radenske te ugovorom o distribuciji sokova Rauch.

‘Drago nam je što su vremenski uvjeti povoljni, ali vrijeme zna biti promjenjivo. Uspjeli smo ostvariti rast u iznimno kompetitivnom tržištu kakvo je tržište napitaka. Usto, ustrajemo na aktivnom istraživanju novih prilika za rast u susjednim zemljama', komentirao je rezultate Kofole Jannis Samaras, glavni direktor grupacije.

Dugoročna strategija ulaganja u zdrave napitke polučila je uspjeh, objašnjavaju. Brzorastuća mreža barova UGO povećala je prihode za desetak posto u usporedbi s prošlom godinom.

Pozitivan utjecaj na konačan rezultat grupacije Kofola imalo je uvođenje takozvane direktne distribucije napitaka u Češkoj. Unatoč ulaganjima u rast i širenje, zaduženost se gotovo nije povećala, a neto dug / EBITDA pokazatelj (dobitak prije amortizacije, kamata i poreza) je na umjerenoj razini od 1,1.