ŠIRENJE NA TRŽIŠTU

CineStar preuzeo multipleks u Centru Kaptol

16.03.2016 u 14:25

Bionic
Reading

Tvrtka Blitz-CineStar, najveći hrvatski kinoprikazivač, preuzeo je upravljanje multipleksom u Centru Kaptol u Zagrebu kojem se do nedavno nalazio Cineplexx

Iz Blitz-CineStara najavljuju kako će krajem ljeta otvoriti 'multipleks jedinstvenog i inovativnog koncepta, kakav do sada nije postojao u Hrvatskoj, a ni u ostatku regije' s ukupno pet
kino dvorana.

U ovoj godini planira se i otvorenje multipleksa u centru Mall of Split, a ukupna vrijednost te dvije investicije bit će veća od 22 milijuna kuna, ističu iz Blitz-CineStara.

'Investicijski ciklus Blitz-CineStara traje u kontinuitetu od 2003. godine. U tom smo razdoblju otvorili 16 multipleksa u regiji, u ukupno 100 dvorana sa 17.000 sjedala implementirali smo najsuvremeniju kino tehnologiju, postavili smo trendove izvrsnosti na regionalnom tržištu , kako po pitanju kvalitete kino doživljaja, tako i po pitanju cjelokupnog iskustva koje kino danas može ponuditi. Osim otvaranja novog kino kompleksa u Centru Kaptol, koji će svojim konceptom biti revolucionaran, tu je i naša druga značajna ovogodišnja investicija – otvorenje CineStar multipleksa u centru Mall of Split krajem ljeta ove godine', poručio je Hrvoje Krstulović, član Uprave Blitz-CineStara.

Blitz-CineStar trenutno u regiji posluje kroz 16 multipleksa s ukupno 100 dvorana i gotovo 17.000 sjedala, što ga s četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim kinoprikazivačem u ovom dijelu Europe.

Do kraja ove godine, pored spomenutih projekata u Zagrebu i Splitu, otvorit će se i kino u Novom Sadu s deset dvorana i 4 DX formatom te kino u Tuzli s pet dvorana. Nakon realizacije navedenih projekata Blitz-CineStar raspolagat će s ukupno 20 multipleksa, odnosno 129 dvorana i gotovo 21.000 sjedala, čime će dodatno osnažiti svoju lidersku poziciju na regionalnom kino tržištu.