OPASNO STAKLO

Ikea povlači iz prodaje stropne svjetiljke

09.02.2016 u 16:14

Bionic
Reading

Tvrtka IKEA objavila je u utorak da iz prodaje povlači stropne svjetiljke Hyby, Lock i Rinna, jer je zaprimila izvješća o ispadanju stakla s tih stropnih svjetiljki

'IKEA moli sve koji su kupili Hyby, Lock i Rinna stropne svjetiljke da ih odmah uklone sa stropova te da ih vrate u robnu kuću IKEA gdje će dobiti puni povrat novca', navodi se u priopćenju koje je objavila IKEA Hrvatska.

Kako se ističe, tvrtka je zaprimila izvješća kupaca o ispadanju stakla s tih stropnih svjetiljki. 'U nekoliko slučajeva kupcima je bila potrebna liječnička pomoć, a jedan kupac prijavio je šivanje rane', navode iz IKEA-e.

Iz te tvrtke ističu kako im je sigurnost proizvoda izuzetno važna, kako su svi njihovi proizvodi testirani prema svim važećim standardima i zakonima te ih zadovoljavaju. 'Unatoč tome, zaprimili smo izvješća o ispadanju stakla s Lock i Hyby stropnih svjetiljki. Kako bismo zaštitili svoje kupce i izbjegli daljnje incidente, te proizvode povlačimo iz prodaje, a kupcima nudimo puni povrat novca', navodi se u priopćenju, uz napomenu kako se stropne svjetiljke Hyby, Lock i Rinna mogu vratiti u robnu kuću IKEA uz puni povrat novca, a račun nije potreban.

Hyby i Lock stropne svjetiljke prodaju se na svim tržištima robne kuće IKEA - Lock od 2002. godine, a Hyby od 2012. godine. Stropna svjetiljka Rinna prodaje se u 11 europskih zemalja i Kini od 2010. godine, navodi se u priopćenju.