TRAŽI VOZAČE

Nudi plaću od 10.000 kuna, a ne može naći radnike!

Bionic
Reading

Iako je na hrvatskim burzama više od 300 tisuća nezaposlenih, mnoge tvrtke ne mogu pronaći radnike. Jedna od takvih je i prijevoznička kompanija Ricardo iz Darde. Milan Vrdoljak, direktor i suvlasnik Ricarda, za Poslovni dnevnik je rekao kako nije riječ o specifičnosti samo njegova poduzeća

'U planovima za 2016. godinu procijenili smo da nam treba 70-ak novih vozača. Kad smo sredinom srpnja krenuli u proces regrutiranja novih radnika, došli smo do podatka da na hrvatskim burzama ima 2000 nezaposlenih vozača, a od toga njih 80 u Osijeku. No, kad smo od HZZ-a zatražili da nam organizira informativni razgovor s potencijalnim kandidatima, pojavilo se njih 30. Na razgovor za posao došla su samo dvojica i to obojica stariji od 60 godina', izjavio je Vrdoljak za Poslovni dnevnik.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Ricardo je prošle godine za šest milijuna eura preuzeo od Belja Ivice Todorića prijevozničku tvrtku Beljetrans. Trenutno ima više od 200 kamiona i s prošlogodišnjim prihodom od 182,5 milijuna kuna je treći prijevoznik u Hrvatskoj.