ZA START UP-OVE I TVRTKE

Pogledajte BIOCentar vrijedan 16 milijuna eura

28.09.2015 u 15:33

  • +4

Otvoren BIOCentar

Izvor: Promo fotografije / Autor: BIOCentar

Bionic
Reading

U ponedjeljak je u Zagrebu otvoren BIOCentar, inkubator za specijaliziranu laboratorijsku infrastrukturu za start-up kompanije te postojeće biotehnološke kompanije

Projekt izgradnje, nadzora, tehničke pomoći i opremanja BIOCentra provodi se u sklopu Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. - 2013. iz kojeg je odobreno financiranje od 16,37 milijuna eura.

Korisnik je ugovorenog projekta Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a krajnji korisnik ugovora  Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije - HAMAG BICRO. Centar je otvorio premijer Zoran Milanović, dok je njegovu svrhu predstavio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

BIOCentar će nizom usluga raditi na poticanju i stvaranju poduzetničkog okruženja, temeljenog na istraživanju i razvoju koje podržava transfer znanja i tehnologija u tržišne proizvode.

Usluge BIOCentra nude se u sklopu nekoliko posebno pripremljenih programa, ovisno o poslovnim potrebama korisnika. To su program poslovne inkubacije (BIOInkubacija), transfera tehnologije (BIOTransfer), edukacije (BIOEdukacija), poslovnog povezivanja (BIOUmrežavanje) te dostupnost potrebne infrastrukture (BIOInfrastruktura).