DOVRŠEN POSAO

Vipnet preuzeo poslovanje Amisa u Hrvatskoj

02.09.2015 u 13:22

Bionic
Reading

U utorak je završen proces preuzimanja Amisa koji je od sada dio Telekom Austria Grupe (TAG). Operativno upravljanje Amisovim poslovanjem u Republici Hrvatskoj preuzeo je Vipnet

Završetkom akvizicije Vipnet je preuzeo poslovanje Amisa, odnosno stekao 100 posto poslovnih udjela od AMISCO NV iz Belgije, priopćeno je iz kompanije.

'Vipnet u posljednjih nekoliko kvartala bilježi organski dvoznamenkast rast u fiksnom segmentu. Krajem prošle godine postali smo vodeći alternativni operator u svim segmentima. I prije akvizicije Amisa, Vipnet je imao najrašireniju infrastrukturu za superbrzi internet koji je dostupan za više od milijun korisnika i više od 370 tisuća kućanstava. Preuzimanje Amisa doprinijet će nastavku rasta i proširenju ponude u fiksnom segmentu i razvoju Vipneta kao konvergentnog operatora', izjavio je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.

Amis je u Hrvatskoj prisutan od 2003. godine te ima više od 23.000 korisnika. U posljednjih nekoliko godina zauzeo je snažnu tržišnu poziciju u Hrvatskoj i to prvenstveno zahvaljujući intenzivnim ulaganjima u razvoj optičke infrastrukture, posebice na području Grada Zagreba i bližoj okolici.