ŠIRENJE POSLOVANJA

Split dobio svoju prvu specijaliziranu Lego trgovinu

27.08.2015 u 12:10

Bionic
Reading

Danska tvrtka Lego planira novo širenje u Hrvatskoj. Od 6. listopada bit će otvorena nova specijalizirana Lego trgovina u Splitu na više od 140 kvadratnih metara prostora u novom trgovačkom centru, Mall of Split. Prvi takav dućan od rujna prošle godine radi u Zagrebu

Kupcima će biti dostupan cjelokupni Lego asortiman kreativnih igračaka za djecu i odrasle, uključujući ekskluzivne linije proizvoda 'Architecture' i 'Technic' za arhitekte, inženjere i sve one koji se tako osjećaju te komplet 'Star Wars' za ljubitelje legendarnih Zvjezdanih ratova Georgea Lucasa, ističe se u priopćenju.

Otvaranje Lego Certified Storea u Splitu će pratiti prigodna ponuda, pokloni za kupce, kao i nagradne igre putem kojih će posjetitelji moći osvojiti različite proizvode izLego asortimana.

Lego je privatna obiteljska tvrtka sa sjedištem u Billundu u Danskoj. Osnovana je 1932. godine, a danas se lego proizvodi mogu kupiti u više od 140 zemalja diljem svijeta – uključujući i Hrvatsku od jeseni ove godine.

Ime Lego je 1934. godine osmislio Kirk Kristiansen, osnivač i nekadašnji predsjednik i izvršni direktor Lego Grupe, spojivši prva slova danske fraze ‘Leg godit’ odnosno 'igraj se dobro'.

Lego trenutačno zapošljava gotovo 12 tisuća zaposlenika diljem svijeta.