OBRADA TEŠKIH OSTATAKA

Ina s konzultantom potpisala ugovor za posao vrijedan 400 milijuna dolara

07.07.2015 u 13:44

Bionic
Reading

Ina je s međunarodnom konzultantskom tvrtkom Neste Jacobs, specijaliziranom za upravljanje velikim industrijskim i tehnološkim projektima, potpisala sporazum o suradnji na projektu obrade teških ostataka u Rafineriji Rijeka, izvijestili su u utorak iz Ine

'Neste Jacobs će Ininom timu pružati podršku u pitanjima razvoja i vođenja projekta te nabavnim procesima vezanima za tehnologiju postrojenja', navodi se u priopćenju.

Ulaganje u projekt postrojenja za obradu teških ostataka u riječkoj rafineriji, ističu iz Ine, procijenjeno je na 400 milijuna američkih dolara

Postrojenje za obradu teških ostataka, kako navode, predstavlja planirani cilj daljnjeg razvoja riječke rafinerije kako bi se osiguralo povećanje udjela proizvodnje visokokvalitetnih, tzv. bijelih proizvoda uz istodobnu obustavu proizvodnje i uporabe teškog loživog ulja s visokim udjelom sumpora.

To bi, kažu iz Ine, Rafineriji Rijeka donijelo potrebnu konkurentnost i održivost poslovanja.

Komentirajući ovu suradnju, Inin izvršni direktor za Rafinerije i marketing Bengt Oldsberg izjavio je kako suradnja s tvrtkom Neste Jacobs predstavlja 'još jedan korak naprijed u Ininim pripremnim aktivnostima za izgradnju postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka'.

'Formirali smo i poseban organizacijski tim koji se bavi ovim ulaganjem, već imamo niz pokrenutih nabavnih procesa, a započele su i pripreme na lokaciji gdje bi trebalo biti izgrađeno postrojenje', kazao je Oldsberg.