KREĆE UPIS

Podravka nudi nove dionice po 300 kuna

06.07.2015 u 14:02

Bionic
Reading

Podravka je u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi zainteresiranim aktualnim i potencijalnim velikim investitorima predstavila proces dokapitalizacije te tvrtke i time najavila početak upisa novih dionica koji će započeti u utorak, 7. srpnja, objavljeno je iz koprivničke tvrtke

Glavna skupština Podravke je početkom lipnja odlučila o povećanju temeljnog kapitala izdavanjem do 1,7 milijuna novih dionica, po cijeni od 300 kuna po dionici, čime ta kompanija očekuje prikupiti do 510 milijuna kuna.

Upis novih dionica u prvom i drugom krugu započinje sutra, 7. srpnja.

U prvom krugu, koji će trajati do 13. srpnja, pravo upisa i uplate imaju radnici Podravke i njenih povezanih društava (Danica, Belupo i Ljekarne Deltis Pharm).

U drugom krugu, koji će trajati od 7. do 20. srpnja, pravo upisa i uplate dionica imaju dioničari Podravke koji su, u skladu s pravilima SKDD-a, imali evidentirane dionice na svom računu nematerijaliziranih vrijednosnih papira u SKDD-u na dan 3. lipnja.

Sukladno odluci glavne skupštine, Uprava Podravke će u roku od pet radnih dana od zaključenja drugog kruga odlučiti o eventualnom provođenju trećeg kruga.

Povećanjem temeljnog kapitala izdavanjem novih dionica Podravka očekuje prikupiti do 510 milijuna kuna. Podravka ta sredstva prvenstveno planira koristiti za financiranje akvizicije dionica ljubljanskog Žita, za ulaganje u širenje poslovanja na novim tržištima te kao djelomični izvor financiranja investicije izgradnje nove tvornice krutih, polukrutih i tekućih lijekova Belupa, naglasio je na današnjoj prezentaciji predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić

Savjetnik Podravke za pripremu i provedbu javne ponude novih dionica je Zagrebačka banka u čijim poslovnicama diljem Hrvatske sutra započinje upis novih dionica.

Očekujemo da će i ovaj aranžman doprinijeti daljnjem razvoju kompanije te dodatnom jačanju njezine pozicije u regiji, istaknuo je član Uprave Zagrebačke banke Marko Remenar

Podravka će za sve nove dionice zatražiti uvrštenje na Službeno tržište Zagrebačke burze, a član uprave Burze Tomislav Gračan izrazio je zadovoljstvo što kompanije u sve većoj mjeri prepoznaju prednosti financiranja putem tržišta kapitala.